1 Temmuz 2016 Cuma

Havuçlu Bezelyeli Kinoa

Malzemeler:

1 su bardağı kinoa
1 küçük soğan, doğranmış
1 diş sarımsak, ince doğranmış ya da dövülmüş
2 tane havuç, soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış
½ su bardağı donmuş bezelye
1 yemek kaşığı soya sosu
2 yeşil soğan
İsteğe göre baharat (karabiber, kırmızı biber vs.)
Sıvı yağ (ayçiçek, fındık vs.)

Yapılışı:

Kinoanız yıkanmış değilse, bol suda güzelce yıkayın. Bir tencere kinoanın iki katı oranında su koyup, kinoayı kaynatın. (İsterseniz su yerine tavuk suyu veya tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.) Kaynamaya başladığında altını kısıp 15 dakika kadar kaynatın. Kinoaların şeklinin değiştiğini göreceksiniz. Altını kapatıp 5 dakika daha bekletin.

Bir tavada soğanları ve sarımsağı kavurup, üzerine havuç ve bezelyeyi de ekleyin ve yumuşamaya başlayıncaya kadar (6-7 dakika) kavurun. Haşladığınız kinoayı da karışıma ekleyin ve karıştırın. Üzerine soya sosunu ve baharatları da ekleyin.

Not: Ben tavuk bulyon kullandığım için tuz eklemedim ama normal suyla yaparsanız tuz da gerekebilir.

Aşağıdaki videodan biraz adapte ederek yaptığım bir tarif: