Malzemeler (4 kişilik):
- 200g frenk arpası (pearl barley) - alternatif olarak kuskus kullanılabilir
- 1 limonun kabuğu ve suyu
- 50g badem
- 50g çekirdek içi veya kabak çekirdeği içi
- 2 tane avokado
- Taze fesleğen
- 200ml yoğurt
- 100g beyaz peynir
- 200g ıspanak
- Öncelikle arpayı pişirin. Arpayı iyice yıkayıp iki katı kadar suyla büyükçe bir tencereye alın. İçine bir tutam tuz ve yarım limonun suyunu sıkın ve sıktığınız yarım limonu da tencereye atın. Arpayı 25 dakika kadar bu şekilde pişirin.
- Kızartma tavasını orta ateşte ısıtıp bademleri ve çekirdek içini hafif kızarana kadar kavurun.
- Avokadoları ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra kesilmiş tarafları aşağı gelecek şekilde avokadoları ızgara tavasında veya tost makinesinde çok hafif kızartın.
- Salatanın sosu için, fesleğen yapraklarını istediğiniz büyüklükte doğrayın veya parçalayın ve yoğurtla karıştırın. Kalan yarım limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu da bu sosun içine sıkın. Biraz tuz ve karabiber ekleyin.
- Arpa piştiğinde kalan suyu süzüp arpayı büyük bir salata kasesine boşaltın. Üzerine kavurduğumuz çekirdek ve bademleri ekleyin. Ispanakları istediğiniz büyüklükte doğrayın ve onları da salataya ekleyin. Üzerine fesleğenli ve yoğurtlu sosu ekleyip iyice karıştırın.
- Son olarak beyaz peyniri de küçük küpler halinde doğrayıp salataya ekleyin. Peynirdeki tuzu da hesaba katarak tuz ve baharat ekleyin. En üstüne kaşık yardımıyla küçük toplar halinde çıkardığınız avokadoyu ekleyin.