Malzemeler:
Karnabahar için:
- 1 baş karnabahar
- 2 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 bardak acı sos
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 10 tane lavaş veya 1 tane marul (ya da ikisi birden!)
- 1/2 bardak ikiye ayrılmış cherry domates
- 1 küçük doğranmış avokado
- 1/4 peynir (kaşar, blue cheese vs.)
- Fırınınızı önceden 200 dereceye ısıtın.
- Karnabaharı ortadan ayırıp ellinizle küçük parçalara ayırın ve sap kısımlarını kesin.
- Ayıkladığınız karnabaharı sarımsak tozu, tuz, acı sos ve erimiş tereyağı ile birlikte büyük bir kapta karıştırın.
- Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin. Fırında yaklaşık 40 dakika boyunca pişirin. İlk 20 dakikadan sonra bir kez karıştırın.
- Karnabaharlar hazır olduğunda aşağıdaki resimdeki gibi marul veya lavaş arasına koyup üzerine taco malzemelerinden ekleyerek servis edin.