27 Temmuz 2016 Çarşamba

Karnabahar Taco


Malzemeler:

Karnabahar için:
  • 1 baş karnabahar
  • 2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 bardak acı sos
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Taco için: (isteğe bağlı ancak tavsiye edilir)
  • 10 tane lavaş veya 1 tane marul (ya da ikisi birden!)
  • 1/2 bardak ikiye ayrılmış cherry domates
  • 1 küçük doğranmış avokado
  • 1/4 peynir (kaşar, blue cheese vs.)
Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 200 dereceye ısıtın.
  • Karnabaharı ortadan ayırıp ellinizle küçük parçalara ayırın ve sap kısımlarını kesin. 
  • Ayıkladığınız karnabaharı sarımsak tozu, tuz, acı sos ve erimiş tereyağı ile birlikte büyük bir kapta karıştırın.
  • Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin. Fırında yaklaşık 40 dakika boyunca pişirin. İlk 20 dakikadan sonra bir kez karıştırın.
  • Karnabaharlar hazır olduğunda aşağıdaki resimdeki gibi marul veya lavaş arasına koyup üzerine taco malzemelerinden ekleyerek servis edin.