5 Malzemeli Kabak Kızartma
Malzemeler:
- 5 su bardağı rendelenmiş bal kabağı (orta boy bir kabak)
- 1/2 su bardağı nohut unu (ya da tam buğday normal un)
- 2 büyük yumurta
- 1/2 çay kaşığı tuz
- zeytinyağı
- Büyük bir kasede rendelenmiş kabağı, unu, yumurtayı ve tuzu karıştırın.
- Zeytinyağını orta ateşte ısıtın.
- Yağ ısındığında karışımdan bir su bardağının üçte biri kadar alıp tavaya koyun. Üstlerinden bastırarak düzeleştirin. Aralarında iki santim mesafeyle birden fazla yuvarlağı tavaya koyabilirsiniz.
- 2-3 dakika pişirin ve ters çevirerek arka kısmınında pişmesini sağlayın. Pişen kabakları kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın ve tüm karışım bitene kadar aynı işlemi tekrar edin.