31 Temmuz 2016 Pazar

5 Malzemeli Kabak Kızartma

Malzemeler: 
  • 5 su bardağı rendelenmiş bal kabağı (orta boy bir kabak)
  • 1/2 su bardağı nohut unu (ya da tam buğday normal un)
  • 2 büyük yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • zeytinyağı
Yapılışı:
  • Büyük bir kasede rendelenmiş kabağı, unu, yumurtayı ve tuzu karıştırın.
  • Zeytinyağını orta ateşte ısıtın.
  • Yağ ısındığında karışımdan bir su bardağının üçte biri kadar alıp tavaya koyun. Üstlerinden bastırarak düzeleştirin. Aralarında iki santim mesafeyle birden fazla yuvarlağı tavaya koyabilirsiniz. 
  • 2-3 dakika pişirin ve ters çevirerek arka kısmınında pişmesini sağlayın. Pişen kabakları kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın ve tüm karışım bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. 
5 Ingredient Butternut Squash Fritters
5 Ingredient Butternut Squash Fritters. Find Recipe: http://taste.md/29VuLPM
Posted by Nourish by Tastemade on Saturday, July 23, 2016