18 Temmuz 2016 Pazartesi

Avokado Soslu Kızarmış Sebze Salatası


Malzemeler (4 kişilik):
  • 1 büyükçe kırmızı kapya biber, büyükçe doğranmış
  • 1/2 kg kadar balkabağı
  • 1/2 kg kadar Brüksel lahanası, kabuğu ayıklanmış ve ikiye ayrılmış (Brüksel lahanası bulamazsanız sadece kabak ve biberle de yapabilirsiniz.)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Servis ederken kullanmak için isteğe göre yeşillik
Avokado sosu için:
  • 1 avokado
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • 1/4 bardak zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
  • Fırını 200°C'ye önceden ısıtın. 
  • Büyük bir kasede, bal kabağını, biberi, Brüksel lahanasını, tuzu, karabiber ve zeytinyağını karıştırın.
  • Sebzeleri yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye yerleştirip fırında 40 dakika kadar pişirin. 
  • Avokado sosu için gerekli malzemeleri blenderda krema şekline gelene kadar çekin. 
  • Sebzeler istenen kıvama geldiğinde, sebzeleri istediğinize göre seçtiğiniz yeşilliklerin üzerine koyup, avokado sosunu üzerine dökerek servis edin.