Malzemeler (4 kişilik):
- 1 büyükçe kırmızı kapya biber, büyükçe doğranmış
- 1/2 kg kadar balkabağı
- 1/2 kg kadar Brüksel lahanası, kabuğu ayıklanmış ve ikiye ayrılmış (Brüksel lahanası bulamazsanız sadece kabak ve biberle de yapabilirsiniz.)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Servis ederken kullanmak için isteğe göre yeşillik
- 1 avokado
- 1 küçük diş sarımsak
- 1 limonun suyu
- 1/4 bardak zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- Fırını 200°C'ye önceden ısıtın.
- Büyük bir kasede, bal kabağını, biberi, Brüksel lahanasını, tuzu, karabiber ve zeytinyağını karıştırın.
- Sebzeleri yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye yerleştirip fırında 40 dakika kadar pişirin.
- Avokado sosu için gerekli malzemeleri blenderda krema şekline gelene kadar çekin.
- Sebzeler istenen kıvama geldiğinde, sebzeleri istediğinize göre seçtiğiniz yeşilliklerin üzerine koyup, avokado sosunu üzerine dökerek servis edin.