- 2 orta boy patates
- 1/4 beyaz soğan
- 1 yemek kaşığı baharat karışımı (fesleğen, biberiye (rozmarin), kekik, karabiber)
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 2-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 350 gram kadar fettuccine makarna
- Yarım su bardağı (mümkünse kavrulmamış) kaju
Yapılışı:
4 su bardağı suyu küçük bir kapta kaynatıp içine küçük küpler şeklinde doğradığınız patatesi ve çeyrek soğanı atın. Patatesler ve soğan yumuşayınyaca kadar (~ 10 dakika) kaynatın. Makarnayı başka bir kapta haşlamaya başlayın. Diğer malzemeleri (yarım bardak kaju, haşladığınız patates ve soğanlar, haşlama suyundan bir bardak su, sarımsak, tuz, limon suyu ve baharatlar) blender'da birleştirip krema haline gelene kadar çekin. Suyunu ve tuzunu isteğinize göre ayarlayın.
Sosu haşladığınız makarnanın üzerine döküp karıştırdıktan sonra servis edin.