1 tutam taze fesleğen
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 kg domates (soyulmuş ve rendelenmiş) veya 2 x 400g konserve doğranmış domates
480 g tam buğday makarna (tercihen spagetti)
15 g parmesan peyniri
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Makarnayı haşlayın. Zeytinyağında soğanları kavurun. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca küçük doğradığınız sarımsakları ekleyin. Bir iki dakika kavurup üzerine domatesi ekleyin. Tuzunu ve biberini koyun. Bir iki dakika kaynadıktan sonra doğradığınız fesleğenleri ekleyin. Sosu makarnanızın üzerine döküp karıştırın. Gerekirse makarnayı haşladığınız sudan birkaç kaşık su ekleyebilirsiniz. Üzerine parmesan peynirini rendeleyin ve birkaç yaprak fesleğen koyarak servis edin.
Classic Tomato Spaghetti | Jamie's Food Revolution
Easy one for dinner this week! Once you’ve made this simple tomato spaghetti a few times you can add other simple ingredients, such as baby spinach, chopped rocket leaves, or fresh or frozen peas, to your basic tomato sauce to completely transform it. http://jamieol.com/Zxt6Mq
Posted by Jamie Oliver on Thursday, June 23, 2016