1 Ağustos 2016 Pazartesi

Karnabahar Tortilla

Malzemeler:
  • 1 karnabahar (küçük parçalara ayrılmış, sap kısmı ayıklanmış)
  • 2 yumurta
  • Maydanoz veya taze kişniş
  • 1/2 çay kaşığı kadar limon kabuğu rendesi
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/8 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 200 dereye ayarlayın.
  • Mutfak robotunuzda ayıkladığınız karnabaharı pirinç görüntüsü alana kadar çekin.
  • Büyükçe bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine de robotta çektiğiniz karnabaharı tamamen yayın.
  • 20-25 dakika kadar arada karıştırarak fırınladıktan sonra çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Fırının derecesini 190'a indirin.
  • Soğuyan karnabaharın suyunu süzgeç ya da bir bez yardımıyla mümkün olduğunca süzün.
  • Karnabaharı büyükçe bir kaseye alın. Üzerine yumurtaları, maydanoz veya kişnişi, kırmızı biberi, limon kabuğunu, tuzu ve karabiber ekleyin.
  • İyice karıştırın ve karışımı 6-7 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı önce yuvarlak bir pazı haline getirip sonra da tepsiye yerleştirin ve üzerini düzleyin. (Resimdeki görüntüyü vermeye çalışın.)
  • 8-10 dakika kadar fırında pişirin. Daha sonra diğer kısımlarını çevirip 5-7 dakika daha pişirin.
  • Yanında yoğurt ve salatayla servis edebilirsiniz.
Cauliflower Tortillas
Cauliflower Tortillas. Find Recipe: http://taste.md/2agP8IV
Posted by Nourish by Tastemade on Sunday, July 31, 2016