Karnabahar Tortilla
Malzemeler:
- 1 karnabahar (küçük parçalara ayrılmış, sap kısmı ayıklanmış)
- 2 yumurta
- Maydanoz veya taze kişniş
- 1/2 çay kaşığı kadar limon kabuğu rendesi
- 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/8 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- Fırınınızı önceden 200 dereye ayarlayın.
- Mutfak robotunuzda ayıkladığınız karnabaharı pirinç görüntüsü alana kadar çekin.
- Büyükçe bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine de robotta çektiğiniz karnabaharı tamamen yayın.
- 20-25 dakika kadar arada karıştırarak fırınladıktan sonra çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Fırının derecesini 190'a indirin.
- Soğuyan karnabaharın suyunu süzgeç ya da bir bez yardımıyla mümkün olduğunca süzün.
- Karnabaharı büyükçe bir kaseye alın. Üzerine yumurtaları, maydanoz veya kişnişi, kırmızı biberi, limon kabuğunu, tuzu ve karabiber ekleyin.
- İyice karıştırın ve karışımı 6-7 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı önce yuvarlak bir pazı haline getirip sonra da tepsiye yerleştirin ve üzerini düzleyin. (Resimdeki görüntüyü vermeye çalışın.)
- 8-10 dakika kadar fırında pişirin. Daha sonra diğer kısımlarını çevirip 5-7 dakika daha pişirin.
- Yanında yoğurt ve salatayla servis edebilirsiniz.