Malzemeler:
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 3/4 su bardağı fıstık ezmesi (oda sıcaklığında krema kıvamında)
- 1/4 su bardağı akçaağacı şurubu (maple syrup) (Alternatif olarak bal kullanılabilir. Daha tatlı olmasını isterseniz miktarı artırabilirsiniz.)
- 3/4 su bardağı kadar isteğe göre seçilmiş çerezler (badem, fındık, kaju vs.)
- 1/2 su bardağı isteğe göre seçilmiş kuru meyve (kuru elma, yaban mersini, kuru üzüm vs.)
- Fırını önceden 170 dereceye ayarlayın.
- Bütün malzemeleri büyükçe bir kapta karıştırın.
- Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye boşaltın ve iyice yayın.
- Karışım iyice kuruyup çıtır bir hale gelene kadar pişirin (yaklaşık 15 dakika).
- Süt veya yoğurtla ya da tek başına soğuk olarak tüketebilirsiniz.
- Saklama kabında bir hafta kadar, dondurucuda 6 aya kadar saklayabilirsiniz.