Vejetaryen Burger
Malzemeler:
- Yarım su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış ve pişmiş)
- ½ soğan, doğranmış
- 1-2 diş sarımsak, dövülmüş
- 1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- Maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz ve karabiber
- ½ su bardağı kuru ekmek kırıntısı (ya da robotta çekilmiş yulaf ezmesi)
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri robotta birleştirin. Tamamen püre haline getirmeyecek şekilde robotta çekin. Nohutların büyüklü küçüklü kalması gerekiyor.
- Karışımdan büyükçe 4-5 tane pazı yapın. Pazıların her iki tarafına da fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.
- Pazıları 15-20 dakika buzdolabında veya dondurucuda bekletin. (Bu işlem pişerken karışımın dağılmasını engelliyor.)
- Eğer varsa ızgara tavasında yoksa normal bir teflon tavada 3-4 dakika kadar her iki tarafını da kızartın.
- Domates, soğan ve süzme yoğurtla servis edebilirsiniz.