13 Ağustos 2016 Cumartesi

Vejetaryen Burger

Malzemeler:
  • Yarım su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış ve pişmiş)
  • ½ soğan, doğranmış
  • 1-2 diş sarımsak, dövülmüş
  • 1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
  • Maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz ve karabiber
  • ½ su bardağı kuru ekmek kırıntısı (ya da robotta çekilmiş yulaf ezmesi)
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
  • Tüm malzemeleri robotta birleştirin. Tamamen püre haline getirmeyecek şekilde robotta çekin. Nohutların büyüklü küçüklü kalması gerekiyor.
  • Karışımdan büyükçe 4-5 tane pazı yapın. Pazıların her iki tarafına da fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. 
  • Pazıları 15-20 dakika buzdolabında veya dondurucuda bekletin. (Bu işlem pişerken karışımın dağılmasını engelliyor.)
  • Eğer varsa ızgara tavasında yoksa normal bir teflon tavada 3-4 dakika kadar her iki tarafını da kızartın. 
  • Domates, soğan ve süzme yoğurtla servis edebilirsiniz.