Mantarlı Risotto
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemeklik doğranmış küçük soğan
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 2 su bardağı kadar doğranmış mantar
- 1½ su bardağı frenk arpası (alternatif olarak pirinç ya da kinoa da kullanılabilir)
- 4 su bardağı sebze suyu (vejetaryen değilseniz tavuk suyu da olabilir)
- 1 su bardağı küçük doğranmış havuç
- 1 çay kaşığı kekik
- ½ su bardağı rendelenmiş parmesan (alternatif olarak kaşar)
- Karabiber ve tuz
Yapılışı:
- Büyükçe bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtın.
- Soğanları ekleyip soteleyin (3-4 dakika kadar).
- Sarımsağı ekleyip 30 saniye kadar daha soteleyin.
- Doğradığınız mantarları ekleyin ve suyunu bırakana kadar (7-9 dakika) pişirin.
- Üzerine havucu, arpayı, sebze suyunu, kekiği, tuzu ve biberi ekleyin ve iyice karıştırın.
- Tencerenin ağzını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte (pilav gibi) pişirin.
- Suyunu çekmeye başladığında yeterince pişmediyse biraz daha su ekleyip isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Suyunu tamamen çekmeden hafif sulu şekildeyken ocaktan alın.
- Üzerine parmesan ya da kaşar rendeleyerek sıcak servis edin.