7 Ağustos 2016 Pazar

Mantarlı Risotto

Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemeklik doğranmış küçük soğan
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 2 su bardağı kadar doğranmış mantar
  • 1½ su bardağı frenk arpası (alternatif olarak pirinç ya da kinoa da kullanılabilir)
  • 4 su bardağı sebze suyu (vejetaryen değilseniz tavuk suyu da olabilir)
  • 1 su bardağı küçük doğranmış havuç
  • 1 çay kaşığı kekik
  • ½ su bardağı rendelenmiş parmesan (alternatif olarak kaşar)
  • Karabiber ve tuz
Yapılışı:
  • Büyükçe bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtın.
  • Soğanları ekleyip soteleyin (3-4 dakika kadar).
  • Sarımsağı ekleyip 30 saniye kadar daha soteleyin.
  • Doğradığınız mantarları ekleyin ve suyunu bırakana kadar (7-9 dakika) pişirin.
  • Üzerine havucu, arpayı, sebze suyunu, kekiği, tuzu ve biberi ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Tencerenin ağzını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte (pilav gibi) pişirin. 
  • Suyunu çekmeye başladığında yeterince pişmediyse biraz daha su ekleyip isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. 
  • Suyunu tamamen çekmeden hafif sulu şekildeyken ocaktan alın.
  • Üzerine parmesan ya da kaşar rendeleyerek sıcak servis edin.