12 Haziran 2016 Pazar

Pancar Turşusu

Malzemeler:

  • Yapmak istediğiniz miktara bağlı olarak pancar (bir cam kavanoz için limon boyutunda iki-üç küçük pancar yetiyor)
  • Bir çay bardağından biraz az üzüm ya da elma sirkesi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı:

Pancarları yıkayıp kabuklarını soyun. (Pancarı haşladığımız suyu da turşuya koyacağımız için pancarların temiz olması önemli.) Daha kolay haşlanması için büyükçe parçalara ayırabilirsiniz. Pancarla yumuşayıncaya kadar haşlayın. Patates gibi çatal batırma yöntemiyle pişip pişmediklerini test edebilirsiniz.

Pancarlar haşlandıktan sonra, pancarlar çok
soğumadan küçük parçalara ayırıp kavanoza atın. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları ekleyin. Üzerine tuz ve şekeri ekleyin. Son olarak bir çay bardağı sirkeyi de ekleyip kavanozun geri kalanını pancarı haşladığınız suyla doldurun ve ağzını sıkıca kapatın. (Kavanoz kapağının temiz olması için kaynamış suda bekleterek mikroplardan arınmasını sağlayabilirsiniz.)

Üç gün içinde turşunuz hazır olacaktır.