27 Haziran 2016 Pazartesi

Kıtır Karnabahar

Malzemeler:

  1. 1 büyük karnabahar, küçük parçalara ayrılmış
  2. 2 orta boy patates, soyulmuş ve doğranmış
  3. 1 büyük yumurta
  4. Yarım su bardağı parmesan (alternatif: kaşar)
  5. 1 küçük soğan
  6. Yarım çay kaşığı tuz
  7. Çeyrek çay kaşığı sarımsak tozu (veya birkaç diş ezilmiş sarımsak)
  8. Karabiber
Sosu için:

3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Sarımsak tozu veya birkaç diş sarımsak
Nane

Yapılışı:
  1. Fırını önceden 200 dereceye ayarlayın.
  2. Geniş bir tepsiyi yağlı kağıtla (pişirme kağıdıyla) kaplayın.
  3. Karnabaharı ve patatesi (aynı tencerede) yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  4. Karnabahar ve patatesi çok küçük parçalara doğrayın veya çatalla ezin.
  5. Karnabahar ve patatesi elinizle sıkarak fazla suyunu atmasını sağlayın (daha sonra şekil almalarını kolaylaştırmak için bu adım önemli).
  6. Üzerine yumurtayı, parmesan veya kaşarı, soğanı, tuzu, sarımsak tozunu ve karabiberi ekleyin.
  7. Karışımdan yaklaşık bir yemek kaşığı dolusu alarak küçük parçalar halinde tepsiye dizin. (Parçaların şeklini videodaki gibi ya da kendi istediğiniz bir şekilde yapabilirsiniz.)
  8. 18-24 dakika boyunca arada diğer kısımlarını da çevirerek hafif kızarıncaya kadar fırında bekletin.
Sosu için yukarıdaki malzemelerden bir karışım hazırlayıp karnabaharın üzerine dökebilir veya videodaki gibi sosa batırarak yiyebilirsiniz.