- 1 büyük karnabahar, küçük parçalara ayrılmış
- 2 orta boy patates, soyulmuş ve doğranmış
- 1 büyük yumurta
- Yarım su bardağı parmesan (alternatif: kaşar)
- 1 küçük soğan
- Yarım çay kaşığı tuz
- Çeyrek çay kaşığı sarımsak tozu (veya birkaç diş ezilmiş sarımsak)
- Karabiber
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Sarımsak tozu veya birkaç diş sarımsak
Nane
Yapılışı:
- Fırını önceden 200 dereceye ayarlayın.
- Geniş bir tepsiyi yağlı kağıtla (pişirme kağıdıyla) kaplayın.
- Karnabaharı ve patatesi (aynı tencerede) yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Karnabahar ve patatesi çok küçük parçalara doğrayın veya çatalla ezin.
- Karnabahar ve patatesi elinizle sıkarak fazla suyunu atmasını sağlayın (daha sonra şekil almalarını kolaylaştırmak için bu adım önemli).
- Üzerine yumurtayı, parmesan veya kaşarı, soğanı, tuzu, sarımsak tozunu ve karabiberi ekleyin.
- Karışımdan yaklaşık bir yemek kaşığı dolusu alarak küçük parçalar halinde tepsiye dizin. (Parçaların şeklini videodaki gibi ya da kendi istediğiniz bir şekilde yapabilirsiniz.)
- 18-24 dakika boyunca arada diğer kısımlarını da çevirerek hafif kızarıncaya kadar fırında bekletin.