25 Haziran 2016 Cumartesi

Tavuklu Fajita Makarna

Malzemeler: (3-5 kişilik)

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet tavuk göğüsü, dilimlenmiş
  • 1'er adet kırmızı, sarı ve yeşil kapya biber, doğranmış
  • 1 orta boy soğan, doğranmış
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı sarımsak tozu
  • 5 su bardağı süt
  • 4 su bardağı penne makarna
  • Renlenmiş kaşar

Yapılışı:

Büyük bir tencereye zeytinyağını koyup kızdırın. Üzerine tavuğu ekleyip tavuğun pembeliği gidene kadar pişirin ve tavuğu tencereden alın. Aynı tencereye biberleri ve soğanı koyup kavurun. Üzerine önce pişirdiğiniz tavuğu sonra da tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.

Sütü ve penneyi ekleyip makarnanın tencerenin dibine yapışmasını engellemek için karıştırarak pişirin. 8-10 dakika içinde süt azalarak krem şeklini alacaktır. Son olarak kaşarı da ekleyip iyice karıştırın ve yemeğiniz hazır.