- 140 gram badem veya ceviz
- 2 diş sarımsak
- 80 gram rendelenmiş parmesan
- 125 gram ekmek içi (veya yulaf)
- 2 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1 konserve doğranmış domates
- Kızartmak için yağ (mümkünse hindistan cevizi yağı)
- Spagetti
- Badem/ceviz, sarımsak, tuz, karabiberi ve kimyonu mutfak robotundan geçirin.
- Ekmek içi ve parmesanı ekleyip bir kez daha öğütün.
- Yumurtaları ekleyin. Karışım şekil alır kıvama gelene kadar robotta çekin. Hafif parçalı bir görüntüsü olmalı. Çok fazla karışmayın çünkü daha sıvı bir hal alabilir.
- Yarım yemek kaşığı kadar karışımdan alarak köfte şeklinde yuvarlayın.
- Harç bitene kadar köfte yapmaya devam edin. Yaptığınız köfteleri bir tabağa veya yağlı kağıdın üzerine dizin.
- Doğranmış domatesi büyükçe bir tavada orta ateşte ısıtın.
- Başka bir tavaya orta ateşte yağı koyup ısınmasını bekleyin. Yağ ısındığında köfteleri arada çevirerek tüm kısımlarını kızartın.
- Pişen köfteleri domates sosusun içine atın.
- Sosu ve köfteleri spagettinin üzerine koyarak servis edin. İsteğe bağlı olarak tekrar parmesan ve maydanoz eklenebilir.
Kaynak: Tastemade