22 Ocak 2017 Pazar

Etsiz Köfte & Spagetti

Malzemeler:
  • 140 gram badem veya ceviz
  • 2 diş sarımsak
  • 80 gram rendelenmiş parmesan
  • 125 gram ekmek içi (veya yulaf)
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 konserve doğranmış domates
  • Kızartmak için yağ (mümkünse hindistan cevizi yağı)
  • Spagetti
Yapılışı:

Tarife başlamadan spagettiyi paketindeki tarife göre pişirin.
  • Badem/ceviz, sarımsak, tuz, karabiberi ve kimyonu mutfak robotundan geçirin. 
  • Ekmek içi ve parmesanı ekleyip bir kez daha öğütün.
  • Yumurtaları ekleyin. Karışım şekil alır kıvama gelene kadar robotta çekin. Hafif parçalı bir görüntüsü olmalı. Çok fazla karışmayın çünkü daha sıvı bir hal alabilir. 
  • Yarım yemek kaşığı kadar karışımdan alarak köfte şeklinde yuvarlayın.
  • Harç bitene kadar köfte yapmaya devam edin. Yaptığınız köfteleri bir tabağa veya yağlı kağıdın üzerine dizin.
  • Doğranmış domatesi büyükçe bir tavada orta ateşte ısıtın.
  • Başka bir tavaya orta ateşte yağı koyup ısınmasını bekleyin. Yağ ısındığında köfteleri arada çevirerek tüm kısımlarını kızartın. 
  • Pişen köfteleri domates sosusun içine atın.
  • Sosu ve köfteleri spagettinin üzerine koyarak servis edin. İsteğe bağlı olarak tekrar parmesan ve maydanoz eklenebilir.
Kaynak: Tastemade