8 Şubat 2017 Çarşamba

Fırında Meyveli Yulaf

Malzemeler:
  • 2 su bardağı yulaf
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi (tozu veya rendelenmiş meyvesi)
  • 1/2 su bardağı bal ya da akçaağacı şurubu
  • 2 su bardağı donmuş meyve (böğürtlen, frambuaz vs.)
  • 1+1/4 su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı (sıvı) hindistan cevizi yağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2/3 su bardağı çekilmiş ceviz
Yapılışı:

  • Fırını 180 dereceye önceden ısıtın.
  • Büyük bir kapta yulafı, hindistan cevizinin yarsını, kabartma tozunu, tuzu, tarçını ve cevizi koyup hepsini karıştırın.
  • Başka bir kapta, sütü, hindistan cevizi yağını, yumurtayı, balı (veya akçaağacı şurubunu) karıştırın ve bu karışımı kuru malzemelerin olduğu kaba döküp hepsini bir kaşık yardımıyla karıştırın. 
  • Donmuş meyveleri fotoğraftaki gibi küçük bir borcama veya benzer boyutlarda bir tepsiye döşeyin. Üzerine yulaflı karışımı döküp kaşık yardımıyla düzleyin. Üzerine de kalan hindistan cevizini ve isterseniz biraz daha ceviz veya başka bir kuruyemiş ekleyin.
  • Fırında bir saat kadar pişirin. Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz. 
Kaynak: Laura Vitale