29 Ekim 2016 Cumartesi

Havuçlu Pırasa Yemeği

Malzemeler
  • 1 kg pırasa
  • 3 adet havuç
  • 2-3 yemek kaşığı kadar pirinç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Zeytinyağı
Yapılışı
  • Pırasaları yıkayıp yaklaşık 4-5 cm boyunda doğrayın. 
  • Havuçları yarım ay şeklinde doğrayın. 
  • Tencereye zeytinyağını koyup havuç ve pırasaları 3-4 dk kadar kavurun. 
  • Salçayı ekleyip karıştırın. 2 dk kadar daha kavurun. 
  • Üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyin. Havuç ve pırasalar biraz piştiğinde bol suda yıkadığınız pirinçleri ilave edin. 
  • Tuzu ve limon suyunu ağız tadınıza göre ayarlayın.