- 150g penne makarna
- 150g brokoli (küçük doğranmış)
- 70g kurutulmuş domates veya konservesi
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1/2 limonun suyu
- Parmesan veya kaşar
- Tuz ve karabiber
- Zeytinyağı
- Makarnayı kayanayan suya atın. 7-8 dakika kadar haşlayın.
- İçine küçük şekilde doğradığınız brokolileri de atıp 5 dakika kadar daha kaynatın.
- Tencereyi ocaktan alıp suyunu süzün.
- Brokoli ve makarnayı bir yemek kaşığı kadar zeytinyağıyla birlikte aynı tencereye koyup altını kısın.
- Üzerine kurutulmuş domatesi, limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip birkaç dakika pişirin.
- Son olarak kaşar veya parmesanı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Sıcak olarak servis edin.
Bu tarif aşağıdaki videodan adapte edilmiştir.