8 Ekim 2016 Cumartesi

Avokadolu Pesto Soslu Makarna

Malzemeler:
  • Yarım paket kadar haşlanmış makarna
  • 2 su bardağı taze fesleğen yaprağı
  • 1 büyük olgun avokado
  • 4 diş sarımsak
  • ¼ su bardağı ceviz içi
  • 4 yemek kaşığı taze limon suyu
  • 1 yemek kaşığı su (istenirse daha fazla)
  • ½ su bardağı parmesan (veya kaşar)
Yapılışı:
  • Fesleğen, avokado, sarımsak, ceviz ve limon suyunu robotta çekerek püre haline getirin.
  • Suyu ekleyip karışımı krema haline gelene kadar çekin.
  • Parmesanı da ekleyip tekrar karıştırın.
  • Suda haşladığınız makarnaya ekleyip karıştırın. Üzerine biraz daha rendelenmiş parmesan veya kaşar koyarak servis edin.
Kaynak: http://tiphero.com/avocado-pesto-chicken-pasta/