1 çay kaşığı akçaağacı şurubu (veya başka tatlandırıcı)
2 yemek kaşığı domates pesto (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı yemeklik maya (nutritional yeast)
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Eğer kurutulmuş domates kullanıyorsanız, domatesleri kullanmadan önce 5 dakika suda bekletin.
Yağı yüksek ateşte ısıtın.
Sarımsağı ve soğanı ince şekilde doğrayın ve tavaya ekleyin.
Mantarları doğrayıp soya sosuyla birlikte tavaya ekleyin.
Mantarlar pişerken bir yandan sosu yapın: Doğranmış domatesleri, akçaağacı şurubunu ve tuzu başka bir tavaya koyun ve arada karıştırarak orta ateşte pişirin.
Mantarlar olduğunda (kahverengiye döndüklerinde) köfteleri yapmaya başlayabilirsiniz.
Karışımı büyük bir kaba koyun. Üzerine Meksika fasulyesini, ekmek kırıntılarını, yemek mayasını ve kullanıyorsanız küçük şekilde doğradığınız kurumuş domatesleri, yumurtayı ve maydanozu ekleyin.
İyice karıştırın ve köfte büyüklüğünde toplar yapın. Yüksek ateşte yapışmaması için biraz yağ kullanarak pişirin.
Köfteler pişerken kullanıyorsanız domates pestoyu domates sosuna ekleyerek sosu hazır hale getirin.
Domates sosunu pita ekmeğinin içine sürüp üzerine fotoğraftaki gibi üç tane köfte koyun. Üzerine de biraz maydanoz ekleyerek servis edin.