Malzemeler:
• 1.5 kg bal kabağı
• Zeytinyağı
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1 çorba kaşığı kişniş tohumu
• 1 büyük soğan
• 3 diş sarımsak
• 1 havuç
• 1 yeşil kerevizin sap kısmı (isteğe bağlı)
• 1 litre sıcak sebze suyu (sebze bulyonla yapılabilir / kereviz, soğan, havuç ve patates haşlandıktan sonra suyu süzülerek kullanılabilir)
Yapılışı:
- Fırını önceden 170°C'ye ısıtın
- Bal kabağını ikiye ayırıp çekirdeklerini ayıklayın. (Kabak çekirdeklerini daha sonra tuz, karabiber, zeytinyağı, kimyon ve istediğiniz başka baharatlarla fırınlayabilirsiniz.)
- Kabuklarını da soyduğunuz kabağı elma dilimi şeklinde dilimleyin. Dilimlediğiniz kabakları pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsiye dizin.
- Bir havanda pul biber ve kişniş tohumlarını biraz tuz ekleyerek iyice ezin. Karışıma karabiber ekleyip kabakların üzerine serpin. Biraz da zeytinyağı gezdirdikten sonra fırına verin. 1 saat boyunca, ya da yumuşak ve karamelize hale gelene kadar pişirin. Arada çevirmeyi unutmayın.
- Bal kabağı pişerken soğan sarımsak, havuç ve kerevizi doğrayın. Zeytinyağında orta ateşte 15 dk yumuşayana kadar pişirin. Kararacak kadar pişmemesine dikkat edin.
- Bal kabağı hazır olduğunda kabağı pişirdiğiniz sebzelere 1 litre sıcak sebze suyuyla birlikte ekleyin. Karışımı istediğiniz kıvama gelene kadar el blendırıyla ezin. İsteğe bağlı olarak daha fazla sıcak su ekleyebilirsiniz.
Kaynak: http://www.jamieoliver.com/news-and-features/features/glorious-roasted-pumpkin-soup/
Tarifi paylaşan Erhan'a teşekkürler! :)