1 Nisan 2020 Çarşamba

Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı (Müceddere)

Malzemeler:
  • ½ su bardağı yeşil mercimek
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 su bardağı bulgur
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 büyük kuru soğan
  • ¾ çay bardağı zeytinyağı 
Üzeri için:
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 

Yapılışı:
  • Yeşil mercimeği iyice yıkayın.
  • Üzerine su ve tuz ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp haşlamaya bırakın.
  • Mercimek yarı pişmiş hale gelince üzerine yıkanmış pilavlık bulguru ekleyin.
  • Kara biberi ekleyin.
  • Kısık ateşte pilavın suyunu çekip pişmesini bekleyin. Gerekirse su ilave edin. 
  • Pilav pişerken ayrı bir tavada 2 kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı ile kısık ateşte iyice yumuşayıp şeffaflaşana dek pişirin.
  • Pişmiş pilavın üzerine soğanları dökün. 
  • Tencerenin kapağını kapatıp pilavın 10 dakika demlenmesini bekleyin. 
  • Üzeri için 1 büyük boy kuru soğanı kabaca piyazlık doğrayın.
  • Tereyağı ile bu defa üzerine kapak koymadan ve başında durup karıştırmak suretiyle güzelce karamelize olana kadar kavurun.
  • Demlenen pilavı yavaşça alt üst edilip servis ederken üzerine karamelize soğandan bir miktar iliştirin.