Ocağı yüksek ateşe alıp tavanın iyice ısınmasını bekleyin.
Soğanı kalın, sarımsakları ince doğrayın
Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
Soğan, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip soteleyin.
Şekeri ekleyin ve hafifçe karamelize edin.
Soğan yumuşayıp karamelize olduğunda ocaktan alın ve bir kenara koyun.
Ekmek dilimlerini kesin ve maydanoz, nane, sotelenmiş soğan karışımı, tavuk bulyon, kırmızı biber ve kekik ile birlikte bir mutfak robotuna yerleştirin.
Karışım ekmek kırıntıları gibi görünene kadar robotta çekin. Çok fazla çekmeyin, aksi takdirde karışım hamur gibi olacaktır.
Geniş bir kapta ekmek karışımını, tavuk kıymayı, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyin.
Tüm malzemeler iyice karışana kadar ellerinizle yoğurun.
Orta ateşte yapışmaz bir tavayı ocağa koyup iyice ısınmasını bekleyin.
2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
Karışımı, her biri yaklaşık 150 g burger olacak şekilde yoğurun.
Bunları tavaya ekleyin ve her iki tarafını da yaklaşık 4 dakika pişirin. Tava yerine fırında pişirmek isterseniz fırını 200-220 dereceye (390-420 F) önceden ısıtın ve 15-20 dakika pişirin.
Hazır olduğunda, ocaktan alın ve servis yapın.
Tavuk burgerleri bulgur pilavı, sote sebzeler, salata ve sızma zeytinyağı ile servis edin.