1 Nisan 2020 Çarşamba

Tavuk Burger

Malzemeler:
  • 1/2 kilo tavuk kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • 9 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 100 g sandviç ekmeği
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/4 tutam maydanoz, ince doğranmış
  • 2 yemek kaşığı taze nane, ince doğranmış
  • 1 tavuk bulyon
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:
  • Ocağı yüksek ateşe alıp tavanın iyice ısınmasını bekleyin.
  • Soğanı kalın, sarımsakları ince doğrayın
  • Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
  • Soğan, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip soteleyin.
  • Şekeri ekleyin ve hafifçe karamelize edin.
  • Soğan yumuşayıp karamelize olduğunda ocaktan alın ve bir kenara koyun.
  • Ekmek dilimlerini kesin ve maydanoz, nane, sotelenmiş soğan karışımı, tavuk bulyon, kırmızı biber ve kekik ile birlikte bir mutfak robotuna yerleştirin.
  • Karışım ekmek kırıntıları gibi görünene kadar robotta çekin. Çok fazla çekmeyin, aksi takdirde karışım hamur gibi olacaktır.
  • Geniş bir kapta ekmek karışımını, tavuk kıymayı, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Tüm malzemeler iyice karışana kadar ellerinizle yoğurun.
  • Orta ateşte yapışmaz bir tavayı ocağa koyup iyice ısınmasını bekleyin. 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
  • Karışımı, her biri yaklaşık 150 g burger olacak şekilde yoğurun.
  • Bunları tavaya ekleyin ve her iki tarafını da yaklaşık 4 dakika pişirin. Tava yerine fırında pişirmek isterseniz fırını 200-220 dereceye (390-420 F) önceden ısıtın ve 15-20 dakika pişirin.
  • Hazır olduğunda, ocaktan alın ve servis yapın.
  • Tavuk burgerleri bulgur pilavı, sote sebzeler, salata ve sızma zeytinyağı ile servis edin.