Malzemeler:
- 4 yumurta
- 3 kabak
- 3 patates
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 4-5 dal taze soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım paket kabartma tozu
- Tuz
- 1 su bardağı un
- Kabak ve patatesi rendeleyip suyunu sıkın.
- Dereotu, maydanoz ve taze soğanı ince ince doğrayın.
- Karıştırma kabına yumurta ve sıvı yağı alıp çırpın.
- İçine pul biber, tuz, kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın.
- En son rendelenmiş ve suyu sıkılmış patates, kabak ve yeşillikleri ilave edip iyice karıştırın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Harcı tepsiye eşit bir şekilde döküp yayın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkardığımız mücveri 10 dakika dinlendikten sonra dilimleyin.