25 Şubat 2017 Cumartesi

Mantarlı Meksika Fasulyeli Dürüm

Malzemeler: (3 dürüm için)
  • 3 adet tam buğday lavaş
  • 10-12 tane küçük mantar
  • 1 beyaz soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 3 yumurta
  • Meksika fasulyesi (veya başka bir tür haşlanmış fasulye)
  • Parmesan
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
(Bu tarifte evde avokado olmadığı için ekleyemedim ama dürümü sarmadan önce birkaç avokado dilimi eklemek de çok iyi olabilir!)

Yapılışı:
  • Soğanları yemeklik doğrayıp kapaklı bir tavada zeytinyağında kavurun.
  • Üzerine yıkayıp küçük doğradığınız mantarları ve soya sosunu ekleyin ve tavanın kapağını kapatın. Mantarlar önce suyunu bırakacak sonra su buharlaşacaktır.
  • Mantarın suyu buharlaştığında sarımsağı da ekleyip bir iki dakika daha kavurun.
  • Yumurtaları bir kasede tuz ve baharatlarla birlikte çırpın.
  • Çırptığınız yumurtaları mantarın üzerine ekleyin ve sürekli karıştırarak yumurtayı pişirin.
  • Yumurtalar piştikten sonra ocaktan alın ve dürümü yapmaya başlayın.
  • Bu arada fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp açın.
  • Lavaşın ortasına önce pişirdiniz yumurta mantar karışımını, sonra da yıkayıp süzdüğünüz haşlanmış Meksika fasulyesini koyun. İsterseniz tekrar baharat ekleyebilirsiniz.
  • Üzerine istediğiniz miktarda parmesan rendeleyip dürümü her iki kenarını da katlayarak sıkıca kapatın ve alüminyum folyoya sarın.
  • Diğer dürümleri de hazırladıktan sonra hepsini ısınan fırında 8-10 dakika kadar peynirin erimesi için ısıtın.
  • 10 dakika sonra fırından alın ve sıcak servis edin.
Bu dürümleri çokça yapıp fırınlamadan derin dondurucuya atabilirsiniz. Dondurucudan çıkardıktan sonra normal fırında veya mikrodalgada ısıtıp tüketilebilir. Yalnız dondurucuya koyacaksanız avokado kullanmamanızı tavsiye ederim.