- 3 adet tam buğday lavaş
- 10-12 tane küçük mantar
- 1 beyaz soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı soya sosu
- 3 yumurta
- Meksika fasulyesi (veya başka bir tür haşlanmış fasulye)
- Parmesan
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Yapılışı:
- Soğanları yemeklik doğrayıp kapaklı bir tavada zeytinyağında kavurun.
- Üzerine yıkayıp küçük doğradığınız mantarları ve soya sosunu ekleyin ve tavanın kapağını kapatın. Mantarlar önce suyunu bırakacak sonra su buharlaşacaktır.
- Mantarın suyu buharlaştığında sarımsağı da ekleyip bir iki dakika daha kavurun.
- Yumurtaları bir kasede tuz ve baharatlarla birlikte çırpın.
- Çırptığınız yumurtaları mantarın üzerine ekleyin ve sürekli karıştırarak yumurtayı pişirin.
- Yumurtalar piştikten sonra ocaktan alın ve dürümü yapmaya başlayın.
- Bu arada fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp açın.
- Lavaşın ortasına önce pişirdiniz yumurta mantar karışımını, sonra da yıkayıp süzdüğünüz haşlanmış Meksika fasulyesini koyun. İsterseniz tekrar baharat ekleyebilirsiniz.
- Üzerine istediğiniz miktarda parmesan rendeleyip dürümü her iki kenarını da katlayarak sıkıca kapatın ve alüminyum folyoya sarın.
- Diğer dürümleri de hazırladıktan sonra hepsini ısınan fırında 8-10 dakika kadar peynirin erimesi için ısıtın.
- 10 dakika sonra fırından alın ve sıcak servis edin.