Malzemeler:
- 1 çay bardağı
- 1 sebze veya tavuk bulyon
- 1 diş sarımsak, ezilmiş
- 3 çay bardağı kuşkonmaz, yıkanmış, doğranmış
- ½ çay bardağı kadar beyaz peynir
- 1 limon
- Tuz ve karabiber
- Maydanoz
- Zeytin yağı
- 2 çay bardağı sıcak suda sebze veya tavuk bulyonu eritin ve karıştırın.
- Kinoayı tavuk veya sebze bulyonu erittiğiniz suda pişirin. (Su kaynadıktan sonra tamamen suyunu çekene kadar ağzı kapalı bir tencerede pişirin. Suyunu çekince ocaktan alıp beş dakika kadar daha bekletin.)
- Kinoa kaynarken, onun buharında 5 dakika kadar kuşkonmazı da haşlayın.
- Kuşkonmazı alıp soğuk sudan geçirin.
- Kinoa piştiğinde büyük bir kaba alın. Üzerine kuşkonmazı ekleyin.
- Üzerine limon suyu, zeytinyağını, doğranmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin.
- İyice karıştırdıktan sonra üzerine de beyaz peyniri parçalayarak ekleyin.
- Sıcak veya soğuk tüketebilirsiniz.
Kaynak: The Domestic Geek