26 Şubat 2017 Pazar

Kuşkonmazlı Kinoa Salatası


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı
  • 1 sebze veya tavuk bulyon
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • 3 çay bardağı kuşkonmaz, yıkanmış, doğranmış
  • ½ çay bardağı kadar beyaz peynir
  • 1 limon
  • Tuz ve karabiber
  • Maydanoz
  • Zeytin yağı
Yapılışı
  • 2 çay bardağı sıcak suda sebze veya tavuk bulyonu eritin ve karıştırın.
  • Kinoayı tavuk veya sebze bulyonu erittiğiniz suda pişirin. (Su kaynadıktan sonra tamamen suyunu çekene kadar ağzı kapalı bir tencerede pişirin. Suyunu çekince ocaktan alıp beş dakika kadar daha bekletin.)
  • Kinoa kaynarken, onun buharında 5 dakika kadar kuşkonmazı da haşlayın.
  • Kuşkonmazı alıp soğuk sudan geçirin. 
  • Kinoa piştiğinde büyük bir kaba alın. Üzerine kuşkonmazı ekleyin.
  • Üzerine limon suyu, zeytinyağını, doğranmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin.
  • İyice karıştırdıktan sonra üzerine de beyaz peyniri parçalayarak ekleyin.
  • Sıcak veya soğuk tüketebilirsiniz.
Kaynak: The Domestic Geek