Malzemeler:
400 gram konserve nohut (Hazır nohut kullanmak istemezseniz, 1 su bardağı kadar nohutu bir gün önceden ıslayın ve haşlayın. Eğer vaktiniz varsa kabuklarını da soymanızı tavsiye ederim. Humusunuzun kıvamı daha güzel olacaktır.)
2 yemek kaşığı tahin (Ben tahin koymuyorum ama normalde eklenir.)
3 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
Kırmızı biber
Kimyon
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Bütün malzemeleri mutfak robotundan geçirin. Elde ettiğiniz kıvam koyu gelirse nohutu haşladığınız sudan ya da konserveden çıkan sudan kullanıp sıvılaştırabilirsiniz. Üzerine tekrar zeytinyağı dökerek ve kişniş ekleyerek süsleyebilirsiniz.