21 Mayıs 2016 Cumartesi

Ev Yapımı Kahvaltı Gevreği

Benim gibi hafta içi her gün çalışmak zorunda olan ve sağlıklı bir kahvaltı hazırlayıp yiyecek kadar erken uyanamayan herkesin seveceği çok sağlıklı ve uzun süre tok tutan bir tarif. 


Bol miktarda hazırlanıp cam şişelerde saklanabildiği için oldukça da pratik.

Malzemeler:
  • 1 paket yulaf ezmesi (ben Eti'nin Lifalif'ini kullanıyorum)
  • Yaklaşık 250 gram çerez (fındık, fıstık, ceviz, çekirdek içi, kaju, Brezilya fındığı gibi seçeneklerden istediklerinizden karışık ekleyin)
  • Yaklaşık 250 gram kuru meyve (kayısı, üzüm, yaban mersini vs.)
  • 1 kaşık çekilmiş kahve (Benim kullandığım resimdeki Gloria Jean's Kenya AA Arabic Beans) 
  • Bir portakal ve bir limon kabuğu rendesi

Yapılışı:

Yulaf ezmesini ve çerezleri büyük bir tepsiye koyup fırında 180 derecede 10-15 dakika kavurun. Bunu çerezlerin kokusunu ve tadını yoğunlaştırmak için yapıyoruz. Fırından aldıktan sonra karışıma limon ve portakal kabuğu rendesini de ekleyip karışımı robotta çekiyoruz. Ekleyeceğiniz kuru meyveler büyükse onları da doğrayabilirsiniz. 

Robotta çektiğiniz karışımı, kuru meyveleri ve kahveyi büyük bir kapta karıştırın, ve karışımınız hazır! Saklamak için büyük bir cam şişe veya küçük kavanozlar kullanabilirsiniz. 

Yemek istediğinizde karışımı süt (ya da yoğurt) ve taze meyveyle (mevsime göre çilek, muz, ahududu, böğürtlen vs.) birlikte tüketebilirsiniz. 

Bu tarifi Jamie Oliver'ın Eat My Granola Dust tarifinden uyarladım. Orijinal videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.