20 Eylül 2020 Pazar

Mangal Lezzetinde Köfte


Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 600 g orta yağlı kıyma
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Karabiber

Hazırlanışı:

1. Köftenin iç harcı için yumurtayı rondoya alın.
2. Soğanın kabuklarını soyarak bir kaç parçaya bölün, rondoya alın.
3. Son olarak sarımsakları da ilave edin ve malzemeleri rondodan geçirin.
4. Maydanozu ince ince doğrayın. Dilerseniz maydanozları doğramak yerine soğanlarla birlikte rondodan geçirin.
5. Geniş bir yoğurma kabına kıymayı, maydanozları, soğanlı karışımı, galeta ununu, tuzu, kimyonu, üzüm pekmezini, karbonatı, domates veya biber salçasını ve son olarak da karabiberi ekleyerek yoğurmaya başlayın.
6. Köfte harcını güzelce yoğurduktan sonra kabı streç filmle sarın; mümkünse birkaç saat dinlenmeye bırakın.
7. Dinlenen köfte harcından parçalar alarak şekillendirmeye başlayın.
8. Köfte harcı bitene kadar şekillendirmeye devam edin. Bu ölçülerle 19-20 adet köfte elde edebilirsiniz.
9. Pişirme aşamasında ızgara çizgili dökümlü tavayı hiç yağ kullanamadan ısıtmaya başlayın.
10.Tava yeterince ısındığında köfteleri dizmeye başlayın.
11. Pişen köfteleri servis tabağına alarak servis edin.