9 Nisan 2019 Salı

Tavuk Tantuni


Malzemeler:
  • 2 parça tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 buçuk çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığından biraz fazla kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz (istenilen miktarda)
  • 1 buçuk ekmek

Sunumunda üzerine eklenecekler:
  • 1 adet büyük boy domates
  • 7 dal doğranmış maydanoz
  • 1 adet soğan
  • Soğanı ovmak için 1 buçuk çay kaşığı sumak
  • Limon
Yapılışı:
  • Öncelikle tavukları minik minik küpler halinde doğrayın.
  • Sıvı yağ koyduğumuz tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Tavuklar pişerken domatesler küp küp doğrayın, maydanoz kıyın.
  • Soğanı ince ince doğrayın ve sumakla ovun.
  • Tavuklar pişince baharatları eklenip iyice kavurun ve 2 yemek kaşığı su ilave edip biraz daha pişirin.
  • Altını kapatıp yarım ekmeği üzerine bastırın ve sonra tavukları ekmeğin içine koyup domates soğan ve maydanozu da ilave edin. Arzuya göre limon sıkın.