Malzemeler:
- 2 parça tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 buçuk çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay kaşığından biraz fazla kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz (istenilen miktarda)
- 1 buçuk ekmek
Sunumunda üzerine eklenecekler:
- 1 adet büyük boy domates
- 7 dal doğranmış maydanoz
- 1 adet soğan
- Soğanı ovmak için 1 buçuk çay kaşığı sumak
- Limon
- Öncelikle tavukları minik minik küpler halinde doğrayın.
- Sıvı yağ koyduğumuz tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Tavuklar pişerken domatesler küp küp doğrayın, maydanoz kıyın.
- Soğanı ince ince doğrayın ve sumakla ovun.
- Tavuklar pişince baharatları eklenip iyice kavurun ve 2 yemek kaşığı su ilave edip biraz daha pişirin.
- Altını kapatıp yarım ekmeği üzerine bastırın ve sonra tavukları ekmeğin içine koyup domates soğan ve maydanozu da ilave edin. Arzuya göre limon sıkın.