16 Ocak 2019 Çarşamba

Pazılı Kuru Börülce (Louvi)

Bu tarifi hem Kıbrıslı Türkler hem de Kıbrıslı Rumlar sıklıkla yapar. Kıbrıs'ın Akdeniz kültürünü çok güzel yansıttığını düşündüğüm bir yemek. O yüzden çok severek yapıyorum.
(Tarifin aslında salça yoktu, ben güzel olacağını düşündüğüm için ekledim.)


Malzemeler:
  • 250 gr. kuru börülce
  • 6-7 tane pazı yaprağı (sap kısmıyla birlikte)
  • 1 orta boy soğan (ince doğranmış)
  • 2-3 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1/2 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım limon suyu
  • Su
Yapılışı:
  • Börülceleri bir tencere 15 dakika haşlayıp sonra suyunu süzün.
  • Börülceler haşlanırken pazı yapraklarını yıkayıp doğrayın.
  • Soğan ve sarımsağı orta ateşte kavurup içine pazı yapraklarını ekleyin.
  • Kullanıyorsanız salçayı da karışıma ekleyip bir dakika kadar karıştırın.
  • Börülceleri ekleyin.
  • Limon suyunu ekleyin.
  • Bütün malzemelerin üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
  • Su kaynamaya başladığında orta ateşte börülceler yumuşayana kadar pişirin.
  • İsteğe bağlı olarak üzerine biraz daha zeytinyağı ve limon eklenebilir. 
Kaynak: https://www.kopiaste.org/2010/05/louvi-black-eyed-beans/