(Tarifin aslında salça yoktu, ben güzel olacağını düşündüğüm için ekledim.)
Malzemeler:
- 250 gr. kuru börülce
- 6-7 tane pazı yaprağı (sap kısmıyla birlikte)
- 1 orta boy soğan (ince doğranmış)
- 2-3 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 1/2 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Yarım limon suyu
- Su
- Börülceleri bir tencere 15 dakika haşlayıp sonra suyunu süzün.
- Börülceler haşlanırken pazı yapraklarını yıkayıp doğrayın.
- Soğan ve sarımsağı orta ateşte kavurup içine pazı yapraklarını ekleyin.
- Kullanıyorsanız salçayı da karışıma ekleyip bir dakika kadar karıştırın.
- Börülceleri ekleyin.
- Limon suyunu ekleyin.
- Bütün malzemelerin üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
- Su kaynamaya başladığında orta ateşte börülceler yumuşayana kadar pişirin.
- İsteğe bağlı olarak üzerine biraz daha zeytinyağı ve limon eklenebilir.