16 Aralık 2017 Cumartesi

Ispanak Köftesi (Vejetaryen)

Malzemeler:
  • 500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı tuzsuz beyaz peynir (yumuşak)
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı ekmek kırıntısı (veya çekilmiş yulaf)
  • 1/2 su bardağı su
Üzeri İçin:
  • 1 su bardağı çırpılmış yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
Yapılışı:
  • Ispanakları ince ince doğrayın.
  • Bir kasede, ince doğradığınız ıspanakları geriye kalan tüm malzemeyi de ekleyerek, tamamen karışana kadar yoğurun.
  • Karışan malzemeden cevizden büyük parçalar alıp, yassı yuvarlak şekle getirip buzdolabında dinlendirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Servis kasesine alıp çırpılmış yoğurt ve 2 yemek kaşığı tereyağ ile pişirilmiş domates sosunu gezdirerek servis edin.