Malzemeler:
- 1 maden suyu (200 ml)
- 3 dolu ölçek protein tozu
- 15 gr. kakao
- 35 gr. yulaf ezmesi (robotta çekilip un haline getirilmiş)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurtanın beyazı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Sıvı yağ
- Hindistan cevizi
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Kuru malzemeleri bir kapta birleştirip karıştırın. Üzerine yumurta beyazını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Daha sonra maden suyunu yavaş yavaş dökün ve karışım pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın. Karışım hazır olduğunda bir borcamın dibini mümkün olduğunca az yağla yağlayın veya yağlı kağıt kullanın. Karışımı borcama boşaltın, üzerine hindistan cevizi ekleyin ve 180 derecede 15-20 dakika kadar pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için içine bir bıçak batırabilirsiniz. Kek bıçağa yapışmıyorsa olmuş demektir. Dilimleyerek sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.