- 150 gr. kadar kıyma
- 4 adet lavaş
- 1 büyük soğan
- 3-4 yeşil veya kapya biber
- 1 büyük domates
- Parmesan veya kaşar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Sarımsak tozu
- Pul biber
Biber ve soğanları istediğiniz büyüklükte doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin ve kıyma pembe rengini kaybedip pişene kadar kavurmaya devam edin. Üzerine kabuğunu soyup küçük doğradığınız domatesleri, tuzu ve baharatları ekleyin. Domateslerle birlikte 5 dakika kadar daha kavurduktan sonra tencereyi ocaktan alın. Genişçe bir tavanın dibini çok hafifçe yağlayın ve üzerine lavaşın bir tanesini bütün olarak yerleştirin. Lavaşın üzerine hazırladığınız kıymalı için yarısını ekleyin ve her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Üzerine rendelediğiniz parmesan veya kaşarın da yarısını ekleyin ve başka bir lavaşla üstünü kapatın. Alttaki lavaş kızarmaya başladığında büyük bir tabak yardımıyla quesadilla'yı ters çevirip diğer kısmını da aynı şekilde hafifçe kızartın. (1-2 dakika içinde kızarmış olur.) Aynı süreci diğer iki lavaşla da yaptıktan sonra, quesadilla'yı pizza şeklinde dilimleyerek sıcak servis edin.