Kabaklar için:
- 2-3 dolmalık kabak (zucchini)
- 2 SB kurutulmuş ekmek kırıntısı (daha sağlıklı bir seçenek: robotta çekilmiş yulaf)
- ¾ SB parmesan (veya kaşar)
- ⅓ SB taze doğranmış fesleğen
- 1 yemek kaşığı sarımsak tozu (veya dövülmüş sarımsak)
- ½ çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 ½ çay kaşığı pul biber
- 2 yumurta
- ⅓ cup mayonez (veya yoğurt)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı sarımsak tozu
- ½ çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Fırını 230ºC'ye ısıtın
- Kabakların alt ve üst kısımlarını kesin ve ince ince dilimleyin.
- Büyük bir kapta ekmek kırıntısını, parmesanı, tuzu, biberi, sarımsak tozunu, fesleğeni ve pul biberi karıştırın.
- Küçük bir kapta yumurtaları çırpın.
- Kabak dilimlerini alıp önce yumurtaya, sonra da ekmek kırıntılı karışıma bulayın. Kırıntıların mümkün olduğunca kabağın her tarafına yapışmasına dikkat edin.
- Yumurta ve karışıma batırdığınız dilimleri yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye alın ve kabakların her iki tarafı kızarıncaya kadar (15-20 dk.) pişirin. Kabakların daha iyi kızarması için arada diğer yüzlerini çevirebilirsiniz.
- Küçük bir kapta mayonez (veya yoğurdu), limon suyunu, tuzu, karabiberi ve sarımsak tozunu karıştırın.
- Kabak dilimleri hazır olduğunda sosa batırarak yiyin.