29 Aralık 2016 Perşembe

Fırında Kabak Cips

Malzemeler:

Kabaklar için:
  • 2-3 dolmalık kabak (zucchini)
  • 2 SB kurutulmuş ekmek kırıntısı (daha sağlıklı bir seçenek: robotta çekilmiş yulaf)
  • ¾ SB parmesan (veya kaşar)
  • ⅓ SB taze doğranmış fesleğen
  • 1 yemek kaşığı sarımsak tozu (veya dövülmüş sarımsak)
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 ½ çay kaşığı pul biber
  • 2 yumurta
Sosu için:
  • ⅓ cup mayonez (veya yoğurt)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sarımsak tozu
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
  • Fırını 230ºC'ye ısıtın
  • Kabakların alt ve üst kısımlarını kesin ve ince ince dilimleyin.
  • Büyük bir kapta ekmek kırıntısını, parmesanı, tuzu, biberi, sarımsak tozunu, fesleğeni ve pul biberi karıştırın.
  • Küçük bir kapta yumurtaları çırpın.
  • Kabak dilimlerini alıp önce yumurtaya, sonra da ekmek kırıntılı karışıma bulayın. Kırıntıların mümkün olduğunca kabağın her tarafına yapışmasına dikkat edin.
  • Yumurta ve karışıma batırdığınız dilimleri yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye alın ve kabakların her iki tarafı kızarıncaya kadar (15-20 dk.) pişirin. Kabakların daha iyi kızarması için arada diğer yüzlerini çevirebilirsiniz.
  • Küçük bir kapta mayonez (veya yoğurdu), limon suyunu, tuzu, karabiberi ve sarımsak tozunu karıştırın.
  • Kabak dilimleri hazır olduğunda sosa batırarak yiyin.